Dodatek do głównego dania - pęczak z soczewicą na sypko doprawiony oliwą. Sposób na atrakcyjne łączenie produktów.

Pęczak z soczewicą

Sekrety Diety > Czytelnia > Przepisy dietetyczne > Pęczak z soczewicą

USŁUGA NIEAKTYWNA

UWAGA! Obecnie diety internetowe nie są obsługiwane

Działalność poradni ogranicza się do prowadzenia szkoleń, pisania tekstów eksperckich, prowadzenia edukacji żywieniowej w kierunku diet wegetariańskich i wegańskich. Założycielkę poradni można odnaleźć w internecie oraz mediach społecznościowych pod nazwą yogahome.pl
Dietetyczna kuchnia to taka, w której używamy wielu różnych, smacznych, prozdrowotnych, i ciekawych produktów oraz ciągle poszukujemy nowych. Proponujemy połączenie, które z powodzeniem może zastąpić przysłowiowe ziemniaki na naszym talerzu, a dodatkowo dostarczy nam wartościowego białka.

Składniki i sposób przygotowania

Pęczak z soczewicą
  • soczewica brązowa
  • kasza jęczmienna – pęczak
  • łyżka oliwy z oliwek
 
Pęczak gotujemy w lekko osolonej wodzie (możemy zamiast wody użyć wywaru z warzyw lub do wody dodać nieco vegety/kostki rosołowej), soczewicę gotujemy na sypko, łączymy oba składniki i dodajemy łyżkę oliwy.



Dieta Truskawkowa Kalkulator Niedoborów Pokarmowych
Sekrety Diety - poradnia dietetyczna
poradnia@sekretydiety.pl
tel. 505-441-521
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody zablokuj cookies w swojej przeglądarce.
kowalewski & słabik