Surówka pomidorowo-paprykowo-marchewkowa
UWAGA! Obecnie diety internetowe nie są obsługiwane
Działalność poradni ogranicza się do prowadzenia szkoleń, pisania tekstów eksperckich, prowadzenia edukacji żywieniowej w kierunku diet wegetariańskich i wegańskich. Założycielkę poradni można odnaleźć w internecie oraz mediach społecznościowych pod nazwą
yogahome.pl
Warzywa i owoce jedzmy minimum 5 razy dziennie. Świeże warzywa łączmy z konserwowymi, szukajmy nowych połączeń, nowych smaków, wykorzystujmy wszystkie warzywa jakie mamy pod ręką, bawmy się w kuchni i dzięki temu dbajmy o zdrowie. Do sałatek, żeby zwiększyć spożycie kwasów z rodziny omega 3, warto dodawać olej lniany.
Składniki i sposób przygotowania
- pomidor
- marchewka
- papryka
- pól puszki kukurydzy
- kilka oliwek
- łyżka oleju lnianego
- plaster cytryny
Pomidora i paprykę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, oliwki przekrajamy na pół, wszystko razem mieszamy, skrapiamy cytryną i polewamy olejem lnianym bogatym w kwasy Omega 3.
Przepisy Sekretów Diety
Artykuły dietetyków