UWAGA! Obecnie diety internetowe nie są obsługiwane
Działalność poradni ogranicza się do prowadzenia szkoleń, pisania tekstów eksperckich, prowadzenia edukacji żywieniowej w kierunku diet wegetariańskich i wegańskich. Założycielkę poradni można odnaleźć w internecie oraz mediach społecznościowych pod nazwą yogahome.pl
Pomidory to niezastąpione w naszej diecie źródło likopenu, barwnika który jest bardzo mocnym antyoksydantem. Udowodnione jest przeciwnowotworowe działanie tego związku. Warto wiedzieć, że duże ilości likopenu znajdują się również w ketchupie.
Składniki i sposób przygotowania
2 pomidory (330g)
2 łyżki ketchupu pikantnego (50g)
2 łyżeczki suszonej bazylii
1 mała bułeczka
Pomidory myjemy, sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, tak żeby nieco zakryła pomidory, dodajemy ketchup i bazylię, gotujemy kilka minut, miksujemy, podajemy z małą bułeczką.
Zaprezentowana porcja zupy wraz z pieczywem zawiera 200 kcal, czyli 4 wymienniki 50 kcal.