Marynaty do mięsa: sezamowa, jogurtowa, curry
UWAGA! Obecnie diety internetowe nie są obsługiwane
Działalność poradni ogranicza się do prowadzenia szkoleń, pisania tekstów eksperckich, prowadzenia edukacji żywieniowej w kierunku diet wegetariańskich i wegańskich. Założycielkę poradni można odnaleźć w internecie oraz mediach społecznościowych pod nazwą
yogahome.pl
Gdy jesteśmy na diecie redukcyjnej chude piersi z kurczaka to idealne źródło białka, nawet mniej kaloryczne niż udka oraz skrzydełka. Dobrze przyrządzone oraz doprawione ziołami, przyprawami, czosnkiem, sezamem, bez dodatku soli mogą stać się dietetycznym hitem letniego grilla wśród wszystkich dbających o linię oraz będących na diecie niskosodowej.
- 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
- 3 łyżki piwa
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka otrąb pszennych
- 1 łyżka sezamu
- świeżo mielony pieprz
Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać, pokrojona na cienkie płaty (mniej niż 1cm) dużą pierś marynować minimum 6 godzin. Grillować krótko.
- pół szklanki jogurtu naturalnego 1% tłuszczu
- 1 łyżka majonezu
- 3 duże ząbki czosnku
- zioła prowansalskie
Czosnek zmiażdżyć. Można użyć ziół suszonych lub zrobić własną mieszankę z ziół świeżych. Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać, pokrojona na cienkie płaty (mniej niż 1cm) dużą pierś marynować minimum 6 godzin. Grillować krótko.
- 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżka mielonej papryki słodkiej
- szczypta papryki ostrej
- 1 łyżka przyprawy curry
Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać, pokrojona na cienkie płaty (mniej niż 1cm) dużą pierś marynować minimum 6 godzin. Grillować krótko.
Przepisy Sekretów Diety
Artykuły dietetyków